2021. augusztus 22., vasárnap

Szilvásvárad, az erdei vasút, SzG3

 

Ez a bejegyzés amúgy szorosan kapcsolódik a Szalajka völgyhöz, de nem akartam azt túl zsúfoltra csinálni, ezért lett egy külön bejegyzés a vasúttal kapcsolatban.

Ez a kisvasút korábban a fakitermelést szolgálta. Miután ez (szerencsére) már nem mozgatja a vasutat, teljesen a személyszállítást szolgálja. 760 mm-es nyomtávú, klasszikus erdei kisvasút. Szilvásváradra érve a lovasközpont előtt kell jobbra kanyarodni és a kocsit egy fizetős parkolóban lehet letenni.  Általában az egyik irányba szokták igénybe venni a vasutat, mivel a Szalajka völgyön történő sétálást még véletlenül sem szabad kihagyni. Az én javaslatom az, hogy először gyalog érdemes felmenni a völgy végéig, mivel a tömeg inkább felfelé megy a vasúton, pedig szinte alig van emelkedő a gyalogútban. Lefelé kevesebben jönnek. Amúgy 2021-ben 1500 Ft/fő volt a jegy ára egy irányba. 

Már csak azért is érdemes legalább egy irányba igénybe venni a vasutat, mert ezt a zötykölődést már csak ilyen erdei vasutakon lehet átérezni (+ a nyitott vagonban nagyon élvezetes az utazás az erdőben).

A zötykölődésről itt egy videó:

Vissza a főoldalra (katalógus)
















Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése